Защо повечето хора не са доволни от работата си?“ Този

...
 Защо повечето хора не са доволни от работата си?“ Този
Коментари Харесай

Защо повечето хора никога няма да бъдат напълно доволни от работата си

 „ Защо множеството хора не са удовлетворени от работата си? “ Този въпрос бил подложен пред потребителите на американския уебсайт за шерване на опит и препоръки Quorа, показват от Inc.com

Правин Типиернени, основен изпълнителен шеф на Morphic Therapeutic, споделя своето мнение по тематиката пред Quora:

Никой не може да отхвърли, че човечеството напредва във всяко едно отношение - от нови открития в региона на науката и опазването на здравето, до битката против бедността и детската смъртност. От приемането на другите от нас, до битката против неравенството.

Въпреки всичко това, хората стават все по-нещастни и песимистично настроени. Защо?

Отговорът се крие в нашата човешка природа, която, за жалост, не ни разрешава да се отпуснем и дасе чувстваме  задоволени за дълго време. След като решим един проблем, ние незабавно откриваме нещо дразнещо и незадоволително в различен обект на нашето внимание. Очакванията ни порастват, до момента в който пред нас стартират да се появяват все по-трудни и по-сериозни проблеми.

Подобен развой може да се следи и в голям брой компании. Много водачи считат, че техните чиновници не помнят за всички неволи и някак вълшебен ще станат изцяло задоволени от работата си, когато бъдат решени най-неотложните проблеми. В реалност, когато бъде решен един проблем, след него неизбежно се появява различен. Истината е, че човек в никакъв случай не доближава до миг, в който упованията стопират да се повишават.

Така че, не бързайте да обвинявате себе си като водач, когато някои от вашите чиновници стартират да се оплакват от работата. Има огромна възможност тяхното неодобрение да е симптом за положителна смяна в компанията.

Ето за какво:

1. Нуждите на хората се трансформират с цел да отговорят на тяхната среда

Нарастващите упования и последващото ги неодобрение са изцяло естествени човешки черти. Хората постоянно намират нещо, което се нуждае от усъвършенстване, или проблем, който ги тормози.

Всичко това е обвързвано с пирамидата на потребностите на Маслоу, съгласно която, когато нашите човешки потребности от по-ниско равнище са задоволени, ние прекосяваме към потребностите от по-високо равнище. Ние в никакъв случай не стопираме да търсим проблеми, които имат потребност от разрешаване. Когато нещата се подобрят, ние просто пренасочваме вниманието си към нещо друго.

Именно затова доста хора, които живеят в развити страни с висок стандарт на живот, не са безусловно „ щастливи “, макар всички улеснения и привилегии, с които разполагат. Те просто са минали на проблеми от по-високо равнище, които са по-трудни, а може би и невъзможни, за решение.

По същия метод чиновниците в никакъв случай няма да бъдат удовлетворени на 100% от работата. Винаги ще има известно напрежение и неодобрение. Важното в тази ситуация е какъв тъкмо е типът на оплакваният. Когато хората не се усещат несъмнено на позицията си, работят в рискови условия и не получават задоволително възнаграждение, с цел да живеят обикновено, то тогава става въпрос за неподходяща работна среда, която би трябвало да бъде поправена допустимо най-бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР